zaterdag 26 december 2009

Caveman

Dit is een film uit 1981 met Ringo Starr in de hoofdrol.Atouk is een oermens. Atouk alanda Lana, maar Lana alanda Tonda. En Tonda alanda Lana.
Atouk wilt Lana wel afpakken van Tonda, maar Tonda is veel te sterk. Atouk wordt uit de stam gegooid. Samen met Lar leert Atouk rechtop te lopen.
Dit is het onstaan van de Homo Erectus.

Atouk en Lar komen Tala en haar vader Gog tegen, waar ze Gog nog redden van het verdrinken in een teerput. Tala alanda Atouk, maar Atouk alanda Lana. Atouk zagzag Lana.

Ik ga niet de hele film uitleggen, als je geïnteresseerd bent kijk je de film maar eens. De film bevat eigenlijk een groot deel flauwe humor, maar als je bekijkt van wanneer de film dateert dan valt het allemaal nog goed mee.

Wacht eens even... Typisch ja. Zoals bijna altijd ontstaan er problemen in een film vanuit liefde of geld. Of allebei. Net zoals in het echte leven. In deze film bestond er zogezegd nog geen geld, dus moesten ze maar voor liefde kiezen, maar kan je me een film opnoemen waar liefde of geld geen rol speelt? (Retorisch, er zijn wel films waar dat niet het geval is, dat weet ik ook wel.)
Nog een mooi voorbeeld van zo een film is "Slumdog Millionaire". (Een echte aanrader trouwens.)

In films wordt natuurlijk vaak de realiteit weerspiegeld. Welk wereldprobleem draait nu niet om geld of liefde? Oorlog gaat puur om macht als je het mij vraagt. En heel veel motieven van seriemoordenaars zijn vaak (een verdraaide vorm van) liefde.
Hoe zou onze wereld uitzien zonder geld of liefde? Waarschijnlijk meer vrede, maar ook heel wat saaier.

Maar nu genoeg getypt, ik ga Indiana Jones and the Raiders Of The Lost Ark kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten