zaterdag 31 maart 2012

Lisa

Dit is het verhaal over een ordinaire vrouw in een ordinair huis met een ordinaire woonkamer.
Lisa is een vierendertigjarige vrouw met bruin haar. Het haar van Lisa golft en is zo een vierendertig centimeter lang. Lisa is een mooie vrouw. Ze heeft net iets te groene ogen, een bleek gezicht en is honderdzeventig centimeter lang. Een opvallend kenmerk van Lisa is haar gedistingeerde stem. Uiteindelijk heeft ze hier duchtig gebruik van gemaakt om verschillende manieren van broodwinst te verwerven. Ze heeft bijvoorbeeld de bekende reclamefilm van Kampiko ingesproken. De verkoop van Kampiko, een product tegen keelontsteking, steeg met wel dertig procent. Daarna heeft Lisa nog veel reclamefilmpjes ingesproken en onderzoek wees uit dat het inderdaad Lisa's stem was die de verkoop van de producten deed stijgen.
Lisa vond het wel leuk om al die reclamefilms in te spreken, maar het was een beetje een onzekere job. Soms duurde het eventjes tot de volgende aanbieding waardoor ze vaak moest werken in supermarkten om staaltjes aan te bieden. Niemand herkende haar dan, maar dat vond ze helemaal niet erg.
Op een dag is Lisa aan het surfen op het internet, op zoek naar een vacature. Plots valt haar oog op iets dat haar zeer interessant lijkt: "Inspreken van GPS-stem. Vast contract." enzovoorts enzoverder. Een in telegramstijl geschreven jobaanbieding op het internet. Dat leek nogal overbodig omdat men tegenwoordig niet meer moet letten op de hoeveelheid tekens die gebruikt worden in een advertentie.
Onmiddellijk stuurde Lisa een mail met haar CV en het duurde niet lang voor ze werd aangenomen, want haar reputatie was meer dan bekend bij het GPS-bedrijf Waarnatoe? genaamd.
Lisa kon quasi onmiddellijk beginnen en kreeg een vast en hoog maandloon voor het inspreken van GPS-instructies.
Hoera voor Lisa!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten