donderdag 12 april 2012

Quentin

Dit is het verhaal van een bizarre man die opgroeide in een vreemde omgeving en zijn tijd meestal doorbrengt in een eigenaardige slaapkamer.
Quentin is een zesendertigjarige man met bruin haar. Het haar van Quentin is sluik en zo een zesendertig centimeter lang. Quentin heeft geen onknap gezicht. Hij wordt vaak veel jonger geschat dan zijn echte leeftijd. Hij heeft bruine ogen en is hier niet tevreden mee. Als kind wou hij ooit de ogen van een klasgenoot, Kevin genaamd, uitlepelen. De kleuterleidster had hier snel korte metten mee gemaakt en Quentin mocht een uur op zijn knieĆ«n naar de noordermuur gericht spenderen. In datzelfde jaar en in diezelfde kleuterklas werd een van Quentin's grootste talenten ontdekt. Quentin had een uitzonderlijk perfect gevoel voor ritme. Op de verjaardag van Sandra, een ander klasgenootje van Quentin, werd namelijk gezongen van "Lang zal ze leven, lang zal ze leven, LANG ZAL ZE LEVEN IN DE GLORIA!" Quentin klapte mee tijdens het liedje, maar hij klapte niet zomaar mee. Het was een ritmisch feest alsof onze jonge held de genen van Keith Moon had ontvangen.
Quentin is dan ook naar de muziekschool gegaan. Hij is zijn eerste band begonnen toen hij 14 was, Bloodsplattered Heroes genaamd. Hij heeft ook nog gedrumd bij Stereoface, PONY The Group en De Buren van mijn Oma. Telkens deze bands groot werden stapte hij eruit. Onze vriend Quentin hield namelijk veel meer van het simpele leven. Hij was immers afgestudeerd als Industrieel Ingenieur en werkt momenteel bij het bedrijf Waarnatoe? dat GPS-toestellen vervaardigt en verkoopt. Zijn functie in dat bedrijf is vooral technisch adviseur, maar hij heeft zijn muzikale insteek her en der toch kunnen verwerken in zijn job. Hij heeft namelijk het belsignaal ingespeeld en opgenomen dat te horen is als je met een
Waarnatoe?-GPS de maximum toegelaten snelheid overschrijdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten