vrijdag 25 november 2011

Dit is geen Telenetreclame.


De laatste drie seconden van dit filmpje hoor je het volgende: "Internet tegen lichtsnelheid." Wat een idiote uitspraak. De lichtsnelheid is zo een 299792,459 km/s in het luchtledige. Ik ben nu toevallig aangesloten bij Telenet en heb de in het filmpje voorkomende Fibernetverbinding. De maximum downloadsnelheid daarvan is 50 Mb/s. Ik heb geprobeerd, maar ik vind met alle moeite van de wereld geen manier om van km/s over te gaan naar Mb/s.
Er zijn eigenlijk verschillende uitspraken waarvan ik vind dat de bedenker ervan ook geen moeite heeft gedaan om er twee keer over na te denken.
De alom bekende uitspraak "regels zijn er om gebroken te worden" slaat ook op niets. Alsof iemand een spel gaat bedenken, het spel dan gaat afbakenen met allerhande regels met de achterliggende gedachte om verbroken te worden. Ik neem als voorbeeld het spel Monopoly. De bedenker heeft de regel waarbij je 4000 frank krijgt als je langs start komt niet in aanmerking genomen opdat je 4240 frank krijgt bij het passeren van start. Ik spreek hier trouwens nog over 4000 frank omdat ik in het bezit ben van een redelijk oude uitgave van het desbetreffende gezelschapsspel.  Hoogstwaarschijnlijk zal de bedenker in Amerikaanse dollars geredeneerd hebben. Doch, ik dwaal af.
Nog een voorbeeld van een in mijn ogen ondoordachte uitspraak is "de tijd doden". Ik wil hier niet te veel woorden aan vuil maken. De tijd dood je niet. De tijd bepalen met een klok of chronometer is eigenlijk niet eens een juiste vorm van tijdmeting. Verwerp maar de gedachte dat je er controle over zou hebben of zelfs een methode had om tijd te vernietigen. Zoals Muse ooit zong: "Don't waste your time or time will waste you."

Maar nu genoeg getypt, ik ga kastanjes plukken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten